Джордж Р. Р. Мартин, авторът на книгите, по които бе заснет

...
Джордж Р. Р. Мартин, авторът на книгите, по които бе заснет
Коментари Харесай

Нови разочарования и надежди за феновете на „Игра на тронове”

Джордж Р. Р. Мартин, създателят на книгите, по които бе сниман (донякъде)  „ Игра на тронове ”, съумя отново да разсърди почитателите си, още преди да са му дали прошка неотдавнашния претупан и противоречив край на телевизионния сериал. Макар че отговорността за целия заключителен сезон да носеха Даниъл Уайз и Дейвид Бениоф, въпреки всичко те са работили с неговото утвърждение.

Поводът за новото отчаяние е гаф в Туитър. Любимият създател на милиони остави усещане, че ще направи вълнуващото разобличаване, започващо с „ Щастлив съм да ви оповестя, че през май излиза… ” и почитателите напряко полудяха. И щом схванаха какво излиза през май, засипаха писателя с обвинявания и обидени коментари.

Да напомним, че Мартин издаде първите пет книги от поредицата „ Песен за огън и лед ” сред 1996-а и 2011 година И от този момент насам - за все по-нарастващо неодобрение на читателите си, към този момент 9 години непрестанно си намира мотиви и оправдания да отсрочва публикуването на шестата книга - “Ветровете на зимата ”. 

Сега, вместо „ Ветровете на зимата ”, създателят разгласи с наслада, че през май ще разгласява „ Огън и кръв ” с меки корици и с пет нови илюстрации! ” „ Огън и кръв ” излезе през 2018 година и споделя предисторията на рода Таргариен, която е в основата на към този момент поръчаният сериал „ Домът на Дракона ”. Той ще има 10 епизода и се чака да бъде излъчен през 2022 година

А дълго чаканата шеста книга от сагата за Вестерос към момента няма публична дата на излизане, само че един коментар на Мартин от предходната  година, към момента дава очаквания, че “Ветровете на зимата " може да задухат това лято:  

„ Ето какво ви споделям - в случай че не съм подготвен с “Ветровете на зимата ”, когато пристигна в Нова Зеландия за „ УърлдКон ”, имате формалното ми документално позволение да бъда заключен в барака на остров Уайт, с аспект към това езера със сярна киселина, до момента в който свърша. Стига изпаренията да не прецакат остарелия ми компютър, ще се оправя ".  (Уайт е запустял остров с непрекъснато настоящ вулкан край крайбрежията на Нова Зеландия).  

“УърлдКон 2020 ” ще се организира в Нова Зеландия от 29 юли до 2 август. Ако този път Джордж Мартин изненада всички и в действителност приключи “Ветровете на зимата ”, това все още няма да е краят на сагата „ Песен за огън и лед ”. За да стигне до финала, той ще би трябвало да напише и още един том, само че поне вече е подготвен със заглавието - „ Мечти за пролет ”. Можем да помечтаем, че ще успее, преди остарелият му компютър му да се е развалил. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР